Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 или Хонда Акорд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156 или Хонда Акорд

Здравейте и от мене и се извинявам ако не съм улучил мястото на темата.Търсих инфо по въпроса, но не намерих. Та въпроса ми е : предстои ми покупка на кола и се колебая между 3-те марки Алфа 156 и хонда Акорд и в краен случай Волво S40. Битката е между 1-вите 2, знам че тук се пристрасни към марката и доста изчетох и за 2-те. Предпочитам като цяло Алфата, едно че като дизайн по ми харесва, ем е по нова за разлика от хондата.Бюджета ми е ограничен до около 5000 +-, зависи от доста фактори все пак.Колата ще е задължително бензинка.Кое ще ми препоръчате вие.
    Alfa 156, 2.0 TS
    VW Vento 1.8- Бившата
    Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
    Здравейте и от мене и се извинявам ако не съм улучил мястото на темата.Търсих инфо по въпроса, но не намерих. Та въпроса ми е : предстои ми покупка на кола и се колебая между 3-те марки Алфа 156 и хонда Акорд и в краен случай Волво S40. Битката е между 1-вите 2, знам че тук се пристрасни към марката и доста изчетох и за 2-те. Предпочитам като цяло Алфата, едно че като дизайн по ми харесва, ем е по нова за разлика от хондата.Бюджета ми е ограничен до около 5000 +-, зависи от доста фактори все пак.Колата ще е задължително бензинка.Кое ще ми препоръчате вие.
    Според мен за 5000лв.трудно ще си намериш хубава алфа/не е невъзможно,но е трудно/,измисли поне още 1000лв.,и Хондата е решение,но Алфата си е мания.Успех в избора
    sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
      Според мен за 5000лв.трудно ще си намериш хубава алфа/не е невъзможно,но е трудно/,измисли поне още 1000лв.,и Хондата е решение,но Алфата си е мания.Успех в избора

Ами да ти кажа гледам в мобиле.бг и вървят долу горе толкова.
      Alfa 156, 2.0 TS
      VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Искам да ти кажа че бюджета ти е напълно достатъчен, все пак всичко е до късмет. Мойта 2.0 ТС 98год излезе 4600 А е доста добра

3 бензинови мотора са: 1.6/120к.с 1.8/144к.с 2.0/155к.с . И трите са добри, ама тея над 1.6 лапкат повече, но пък и вървят много. Друго незнам какво да кажа за алфата, а дали нея или Хондата сам си прецени

Comment

От 156 тиците най - добре ще ти е 2.0 16 В 155 кончета за 5000 в момента на криза може сносна да си земеш недей се преебава обаче като мене не си зимай нов внос земи си от човек а за хондата незнам знам че е по икономична и знам че са здрави но за дизаин интериор Италианските са най - добрите кой кво иска да ми говори по добър дизайн никой не искарва успех в избора .... пак казвам мое мнение
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Ако ти е ограничен бюджета си вземи кола с евтина поддръжка. Има тема в раздела на 156/147/GT за разходите по тях и си направи сметка. Успех.
            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Да попитам също, понеже пътувам често извънградско как е комфорта в колата, седалките удобли са, издържа ли се примерно от Бс до Сф. При по високи скорости около и над 140 как е шума в купето.
              Alfa 156, 2.0 TS
              VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                Ако ти е ограничен бюджета си вземи кола с евтина поддръжка. Има тема в раздела на 156/147/GT за разходите по тях и си направи сметка. Успех.
                Ами според мене разходите по подръжката ще долу горе еднакви, е на алфата ще е малко по скъпа, но няма да е кой знае какво все пак.Иначе да чел съм темата за обслужването на 156-цата.Благодаря ти все пак, това е много важно да се има в предвид след покупката.
                Alfa 156, 2.0 TS
                VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Хондата е по-безшумна и гори по-малко /бензиновите/. Освен това като качество са по-добри. Вътре обаче са скука. Иначе и с двете можеш да си набиеш филм. Японските особено имат много специфични части, примерно в една година на производство 2-3разновидности на 1част. Гледай и да не са тунинг-мунинг!
                  Last edited by code; d.m.y г., 16:39.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Honda
                    няма да сбъркаш
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Да попитам също, понеже пътувам често извънградско как е комфорта в колата, седалките удобли са, издържа ли се примерно от Бс до Сф. При по високи скорости около и над 140 как е шума в купето.
                      На мен от 140 нагоре почва да ми харесва как се чува в алфата хубава е с удобни седалки аз съм с пластмаса нямам махагон а и на мене не ми харесва махагона .... , по як салон е спортния 2.0 много върви и за дълго няма да даде голям разход ако искаш 8,9 на 100 зимаш 1.8 като мене също върви прилично
                      http://www.youtube.com/watch?v=Ld5kL7iFDXo&NR=1 виж тука извинете за спама
                      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                      Ramstein - Benzin
                      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Ако не искаш да се запознаваш в детайли с устройството на автомобила - Хондата.
                        Ако не те интересува само мекото возене, комфорта и безпроблемното достигане от т.А до т.Б, а искаш да усетиш тръпката от шофирането - Алфата.
                        Подръжката на двете е съпоставима. Хондата може и да се чупи по-рядко(в което не съм сигурен),ама от цените на някои "дребни" подробности може да те заболи главата.
                        За Хондата не говоря от личен опит,но съм имал няколко японски коли и някоя и друга Алфа...
                        Успех в тъсенето и най-важното - КЪСМЕТ.

П.П.Ако те интересува Алфа 156 2,0 '98год. бордо металик -сега идва една от Италия в доста прилично състояние.Цената и е доста под 5000лв.
                        Ако се интересуваш - 0878583031 или ЛС.
                        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

С моята 155-ца (каката на 156) след пътуване от София до морето не ми се слиза от колата.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Писал съм ти лично съобщение колега.
                            156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
                            TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Comment

за тия пари сигурно гледаш 5 поколение на акорда. сравнение с 156 двигателите са по-слабички разхода е малко надолу и е леееко скучна колата. май същите са продавани и като роувър. с частите е същата работата като при алфите, в сервизите също гледат тъпо и лошо що си си купил японско-британска бангия. ремонтира се и по-лесно щото при двигателя не е такъв гъч, но и е дългичка предницата. тенекиите са доста меки.
                              точка

Comment

Working...
                              X